Europees Schutterstreffen 2022

Europees Schutterstreffen 2022

Europees Koningschieten in Deinze 19 t/m 21 augustus 2022

In de Belgische gemeente Deinze vond dit jaar het driejaarlijkse Europees Koningschieten plaats. Vanwege corona was het een jaar later dan gepland. Gildes en schutterijen uit Nederland, België, Duitsland, Zweden, Ukraine, Polen en Kroatië waren drie dagen te gast in Deinze en omgeving. Wij waren met 13 personen met een busje naar Kortrijk gereden waar we logeerden in een IBIS hotel. Jason, onze gezellige, zeer kundige chauffeur, bracht ons drie dagen lang op en neer naar Deinze. Hij zette ons af bij het feestterrein, plantte zijn bus recht voor het restaurant waar hij samen met ons twee avonden gegeten heeft en de laatste avond zocht hij in Kortrijk een café uit waar we samen nog wat gedronken hebben.

Zaterdag streden koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen om de eer van Europees koning of prins te worden. Het mondde uit op een spannende finale waaraan ook een aantal Brabanders deelnam. Uiteindelijk werden de vogels naar beneden gehaald door twee vrouwen. De komende twee jaar hebben we een Duitse koningin en een Duitse prinses. Dat was de voor de eerste keer in de geschiedenis van het Europees koning schieten.

Zondag kwamen Peter en Thea Klinkenberg en ons keizerspaar Rinus en Joke Verhoeven ook naar Deinze om samen met de reeds aanwezige gildebroeders deel te nemen aan de optocht. We hebben ongeveer een uur gelopen, de toeschouwers, waaronder onze dames, hebben vier uur lang langs de kant gezeten om naar de honderden gildes en schutterijen te kijken.

Maandagochtend zijn we huiswaarts gekeerd. We kunnen terugzien op een zeer geslaagd, zonnig en gezellig weekend. Over twee jaar is het in Oostenrijk……………

Video van ons Gilde tijden optocht in Deinze

 

Foto impressie Deinze

Aankomende evenementen