Excursie Boerenbondmuseum Gemert

Excursie Boerenbondmuseum Gemert

Excursie Boerenbondmuseum Gemert

 

De evenementencommissie nam ons mee naar Gemert, het Boerenbondmuseum. We begonnen met een lekker bakje koffie met een “fris” gebakje.

Hierna volgde een rondleiding over het terrein begeleidt door een van de 300 vrijwilligers. Deze boerenzoon gaf ons uitleg bij de diverse gebouwen waarvan de meeste herbouwd zijn op deze plek. Het bracht ons terug in de tijd naar rond 1900.

Na afloop een lekkere lunch met echte boerenboeter, zult, warme boerenworst, kaantjes enz.

In de middag maakten we een tramtoer langs de Maria Magdalena Kapel of Esdonks Kapelleke of Spijkerkapel. We kregen deskundige uitleg van Toon Grassens vrijwilliger en kunstenaar. Google zijn naam maar eens.

Keuze of de kerk van Handel bezichtigen of Bedevaart Valkenswaard tegemoet rijden. We kozen voor het laatste natuurlijk want de kerk kennen we natuurlijk. Wat een groots spektakel in vergelijking met Geldrop. Er lopen wel iets van twaalfhonderd mensen mee met veel mooi opgetuigde huifkarren. Volgende week gaan Noud en Rinus met nog een handjevol mensen en één huifkar de bedevaart lopen. Wij zijn weer aanwezig tijdens de H. mis op zondag volgende week.

Toon vroeg of we de Joriskapel van het Rooie Schut wilde bezichtigen. Ondanks onze dorstig geworden kelen hebben we dit gedaan. Het was de moeite waard.

Na eindelijk een verkoelend drankje was de dag weer voorbij en trokken we tevreden huiswaarts. Met dank aan onze evenementencommissie voor de gezellige dag.

Aankomende evenementen