Kringgildedag Eersel

Kringgildedag Eersel

De jaarlijkse kringgildedag was dit keer in Eersel. Mooie locatie dicht bij het dorp. Goed georganiseerd.

Onze hoofdman Felix, koningspaar Maarten en Ellen en keizer Rinus (Joke kon er helaas niet bij zijn) namen deel aan de H. mis en de koffietafel. Er was ook nog een nieuwtje. Felix is benoemd tot 1e secretaris van de kring. Voor ons een verassing. Felix liep de rest van de dag met gele sjerp om en de bijbehorende hoed met gele veer. 

Jan en Truus waren ook al vroeg aanwezig en verder de hele dag bezet bij de tentoonstelling. Ons vaandel en koningsmantel waren present.

Opstellen voor de optocht ging soepeltjes. Met 3 gilden maakte kapitein Noud een mooie opstelling en het verliep heel netjes. Na afloop de massale opmars, altijd weer indrukwekkend. Het hele veld stond vol met vendelzwaaiers die een mooie groet brachten. Daarna de afmars en kon de dag beginnen.

Voor ons begon dit met schieten. De viertallen en het korps (Peter, Noud, Felix en Rinus) hebben we geschoten met ons meegebrachte geweer. Door de hoge masten en de felle zon het was niet makkelijk. Gelukkig was het koningskruis schieten en het gaai schieten in het bos. Lekker koel, alleen de drankjes halen was ver lopen. Het koningskruis duurde veel te lang (2 uur) maar was wel spannend. Maarten heeft goed geschoten maar kwam net niet meer aan de beurt. Het gaai schieten door Rinus en later Peter was leuk maar geen prijs. Tja toen was er niet meer veel tijd over voor het keizerskruis schieten. De vogel bestond uit hetzelfde hout als van de koningsvogel. Uiteindelijk werd er afgesproken: De kop en de staart eraf, volgorde maakt niet uit, en iedereen moest 1x geschoten hebben. Onze keizer schiet me daar de kop naar beneden, geweldig! Maar uiteindelijk was degene die de staart eraf schoot de winnaar.

Na afloop nog een drankje en de spullen ophalen en weer huiswaarts. Het was een mooie kringgilde dag met prachtig weer.

 

 

Aankomende evenementen